Premiär, Drömmarnas Tält

Familjeföreställning med Arthem Romska teatern, på Folkteatern 231117

ur recension i GP 18 nov 2023, Lis Hellström Sveningson

en timmes energirik, medryckande musikalisk berättarteater…

Framför allt lever föreställningen på den samlade spelglädjen och det tryck som Salamanca Taikon Gonzalez och Sima Eriksson gestaltar med. De delar fint på berättelsen, glider i och ur gestalterna och handlingen. Bara med sättet att säga ”Det var en gång” etablerar de en pondus som håller hela vägen.

Musiken är förstås också viktig; Robert Svärd med läckert varierat gitarrspel och Ebba Westerberg med en hel arsenal av spännande rytminstrument, skapar en smittande grund. Och med Ann Sehlstedts koreograferade rörelser expanderar uttrycket än mer. Flamencons rötter i den romska kulturen blixtrar, inte bara i de fyras guldfärgade fötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *