Recension i Lira

I år firar Corpo 25 år som band och släpper påpassligt sin sjätte skiva. En del medlemsbyten har det blivit genom åren, men den samlande punkten är saxofonisten Mikael Godée, som också står för låtskrivandet, utmärkt sådant. Åtta låtar med lite olika stilar och temperament där jazzen får en del nordisk ton och några gnuttor svensk folkmusik. En del andra tongångar blir det också med alla rytmer, med inspiration från afrikansk och asiatisk musik. Skivan är inspelad live i studion för att fånga magin i samspelet. Visst slår det en hel del gnistor om bandet, inte minst får de tillsammans fram ett suveränt flyt, som det bara är att åka med på. Lite som Pat Metheny Group, just gällande flytet. Slagverkaren Ebba Westerberg är en starkt bidragande orsak till det, med en varierad arsenal slagverk, bland annat en del congas men också det brasilianska instrumentet berimbau, som ger ett väldigt speciellt sound. Till flytet bidrar förstås också Thomas Markussons basgångar, Anna Lund vid trummorna samt piano och klaviaturer i händerna på Lars-Erik Norrström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *